Prislista Tuskproof


Priser och storlekar baseras på hundens bröstomfång.


Så här tar du redan på rätt storlek till din hund:

 • Mät hunden hundens bröstomfång enligt bilden med ett måttband.
 • Rygglängden mäts från den punkten på ryggen där måttbandet hamnar när du mäter bröstomfånget -  till första svanskotan. 
 • Storlekarna överlappar varandra. Om din hund ligger mitt i mellan två storlekarna i bröstomfång så välj den mindre storleken, så vida det inte är unghund som förväntas bli grövre.

Väst

Bröst-omfång

Tuskproof XS

49-54 cm

Tuskproof S

55-59 cm

Tuskproof M

60-66 cm

Tuskproof L

65-73 cm

Tuskproof XL

72-80 cm

Rygg-längd

Pris inkl. moms

XS

30-34 cm

4 395 SEK

S

33-37 cm

4 595 SEK

M

36-40 cm

4 795 SEK

L

39-43 cm

4 995 SEK

XL

42-46 cm

5 295 SEK


Storlekarna XS, S, M, L, XL görs i fasta storlekar. Det unika är att västen kan justeras för att passa din hund optimalt.

Du kan justera: Bröstomfång - Rygglängd - Bogomfång - Nackomfång och för hanhund eller tik. Västen justeras en gång och behöver sedan inte ändras. Fördelen är att du kan använda samma väst om du har flera hundar i ungefär samma storlek och justera så västen sitter optimalt på varje hund.


Skräddarsydda västar: Våra fasta storlekar passar de allra flesta hundar - men inte alla. En del hundar har lite för långa eller korta ryggar, halsar, etc för att passa i en fast storlek. Då har vi möjlighet att skräddarsy en väst till din hund. Vill du ha en skräddarsydd väst till din hund så maila på info@tuskproof.se. Så återkommer vi om info måtttagning etc. 

 • Skyddsmaterialet i västen är Polyetheylene, vävd på speciellt sätt för att skydda mot stick och skärning av vildsvinsbetar och men med bibehållen rörlighet och smidighet för din hund. 
 • Yttermaterialet är Ripstop Cordura® med hög slittålighet i Hi-Viz färger. 
 • Västen är Orange/Gul med blå detaljer för optimal synlighet. En anledning till att västen är tre-färgad: är att om du kommer in på ståndskall och inte kan se viltet, vilket är vanligt, så ser du direkt vilket håll hunden är vänd, även i tät terräng. Orange framåt och i den riktningen finns förmodligen också viltet. 
 • Västen har reflexer av högsta kvalité monterade för att synas ur alla vinklar.
 • Sömnad, tråd, tyger är av högsta klass. Dragkedjan är tillverkad av YKK, som gör världens bästa dragkedjor. Vi har bara valt de bästa materialen. Allt gjort för att tåla de tuffa tag som din hund kommer att utsätta västen för och hålla länge! 
 • Passformen är av största vikt! Hunden får inte hindras i sina rörelser av västen. Sitter en väst fel så får hunden lätt skavsår av den. Västen ska täcka maximalt av hundens kroppsyta för bästa möjliga skydd. 
 • Västarna suger inte åt sig vatten och är neutrala i vatten, dvs tynger inte ner en simmande hund. Den goda passformen gör att inget vatten fångas mellan västen och hunden kropp.
 • Västarnas bog- och bröstomfång kan justeras efter hand som unghunden växer. Många hundar ofta inte färdigväxta förrän vid två år ålder.