Polyethylene

Stickskyddet utgörs av Polyethylene-fiber som vid samma vikt är 15 gånger starkare än stål. Mycket viktigt är att den väven vi använder är speciellt framtagen för att stoppa stickvapen och har egenskaper som helt skiljer sig från skyddstyger som används i så kallade skottsäkra väster som ska stoppa trubbigt våld i form av kulor.


Vi har efter noggranna tester valt en mycket tätvävd Polyethylene, som vi lägger i ett graderat skydd. Tre lager i hela västen och fem lager över bröstkorgen Våra tester visar att flera tunna lager stoppar en vildsvinsbete mycket mer effektivt är ett tjockt lager av andra skyddstyger å marknaden. Polyethylene är lätt, smidigt tar inte till sig vatten, vilket gör att hunden behåller sin rörlighet och smidighet - dess bästa försvar mot att bli skadad av vildsvin. Stickskyddet försämras inte heller av att det blir vått eller om det utsätts för solljus (uv-strålning)


Cordura®

Yttertyget är Hi-Viz Rip-Stop Cordura, som vi valt för materialets slittålighet och synlighet. Jakthundar sliter hårt på västarna och vi har inte kunnat hitta något bättre tyg än denna Corduran.