Västen är sydd för att kunna justeras. I ryggslutet och under magen ser du olika sömmar, klipp alltid framför en sådan söm - inte i den - när du ska justera din väst.

Hur du justerar västen för den ska passa din hund optimalt


Hanhundar - om du inte vill att hunden urinerar i västen så klipper du bort längs med en söm, så att penis kommer utanför västen. För tikar låter du skyddet vara kvar för bästa skydd.

Ryggslutet klipper du av om västen är för lång. Mest nödvändigt för spetshundar och andra hundar med högt buren svans, så att västen inte tar in svansen och stör hunden.

Västen regleras med ett resårband över bogen vilket är mycket viktigt för att västen ska sitta så bra som möjligt. Grundregeln är att bakom armbågen ska det vara fritt motsvarande två fingrars bredd. Detta är viktigt för att undvika skavsår. Ju mer du drar åt resåren, desto längre fram sitter västen.

På insidan av halsskyddet finns två öglor, trä resårbandet genom den ögla som passar bäst, så att halsskyddet sitter så kroppsnära som möjligt och inte hänger ner när hunden sänker huvudet.

Västen regleras i nacken med ett resårband. 

Med ett brett kardborreband justeras västen över hundens rygg. Detta går även att göra bredare genom att sprätta upp och klippa bort det tyget som sitter ovanför sista delen av kardborrebandet.