Mikael har jagat vildsvin med sina hundar sedan mitten på 80-talet. Han har haft vorsteh, wachtel, jämthundar, gråhundar, laikor, finnspetsar, plotthundar och patterdale terrier i sin kennel. Hans absoluta uppfattning är att en bra vildsvinshund, oavsett ras, arbetar nära viltet och ställer, spränger och förföljer och utmanar vildsvinen även när det är riktigt jobbigt, när vegetation är riktigt tät och när vildsvinen är riktigt griniga. Hundar som skapar skottsituationer för sina förare och passkyttarna oavsett hur jobbig situationen är.


Det finns tre sorters vildsvinshundar; de som inte blir skadade, därför att de har allt för stor respekt för vildsvin och därmed inte jagar dom. Så finns det hundar som blir skadade alldeles för ofta, för att de är överskarpa. Ingen av dessa behöver någon skyddsväst, för de ska nämligen inte användas till vildsvinsjakt. Det är hundarna däremellan dessa båda ytterligheter som behöver skyddsvästar, dessa modiga hundar som jagar på ett balanserat sätt, som nästan alltid klarar sig undan vildsvinens utfall och attacker. Men ibland så har de inte ögon i nacken och hinner inte se suggan som anfaller bakifrån eller så är de en bråkdel för sena i att glida undan galtens anfall.


Det är få riktigt bra vildsvinshundar som klarar sig oskadade genom ett helt liv - därför tog Mikael fram Tuskproof - en väst som ska klara en attack från en stor galt utan skador på hunden.   

Kontakta oss för mer info, beställningar, reklamationer etc.

info@tuskproof.se

070-836 65 24


© Mikael Tham Productions 2016