Västen är sydd för att kunna justeras. Där du ser svart tyg längst bak på ryggen och under magen ser du också olika sömmar, klipp alltid framför en sådan söm - inte i den - när du ska justera din väst.

Hur du justerar västen för din hund i storlekarna: M, L och XL


Hanhundar - om du inte vill att hunden urinerar i västen så klipper du bort längs med en söm, så att penis kommer utanför västen. För tikar låter du skyddet vara kvar för bästa skydd.

Ryggslutet klipper du av om västen är för lång. Mest nödvändigt för spetshundar och andra hundar med högt buren svans, så att västen inte tar in svansen och stör hunden.

Västen regleras med ett resårband över bogen vilket är mycket viktigt för att västen ska sitta så bra som möjligt. Grundregeln är att bakom armbågen ska det vara fritt motsvarande två fingrars bredd. Detta är viktigt för att undvika skavsår. Ju mer du drar åt resåren, desto längre fram sitter västen.

På insidan av halsskyddet finns två öglor, trä resårbandet genom den ögla som passar bäst, så att halsskyddet sitter så kroppsnära som möjligt och inte hänger ner när hunden sänker huvudet.

Västen regleras i nacken med ett resårband. 

Med ett brett kardborreband justeras västen över hundens rygg. 

Kontakta oss för mer info, beställningar, reklamationer etc.

info@tuskproof.se

070-836 65 24


© Mikael Tham Productions 2016